Sunday, May 16, 2010

Wanita Sejati

notes ni aku dapat dari roomate aku, jadi aku nak share ngan korang semua pasal wanita sejati yang sebenar..

Berpandukan kepada perkara-perkara ini, silalah semak di mana anda berada wahai para wanita berpaksikan ungkapan-ungkapan berikut:-

1. Wanita sejati bukanlah dilihat daripada kecantikan paras wajahnya, tetapi daripada kecantikan hati yang ada dibaliknya.

2. Wanita sejati bukan dilihat daripada bentuk tubuhnya yang mempesona,tetapi dilihat dari sejauh mana dia menutupi bentuk tubuhnya.

3. Wanita sejati bukan dilihat daripada begitu banyak kebaikan yang diberikannya,tetapi daripada keikhlasan dia memberikan kebaikan itu.

4. Wanita sejati bukan dilihat daripada seberapa indah bunyi suaranya, tetapi daripada apa yang mulutnya sering membicarakan.

5. Wanita sejati bukan dilihat daripada keahliannya berbahasa, tetapi dilihat daripada bagaimana caranya berbahasa.

6. Wanita sejati bukan dilihat daripada keberaniannya berpakaian, tetapi dilihat sejauh mana dia berani memperteguh kehormatan.

7. Wanita sejati bukanlah dilihat daripada seberapa banyak dan besarnya ujian yang dia alami, tetapi dilihat dari sejauh mana dia menghadapi ujian itu dengan syukur.

8. Wanita sejati bukanlah dilihat daripada sifat mudahnya dalam bergaul, tetapi dilihat dari sejauh mana dia mempu menjaga kehormatannya dalam bergaul.

9. Wanita sejati bukan dilihat daripada kekhuatirannya digoda, tetapi dilihat daripada kekhuatiran orang jadi tergoda.


   

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails