Monday, May 31, 2010

Kisah Anjing Setia : 'Hachiko and Me'

Sesetengah orang kata anjing ni man's best friend..hmm sejauh mana betul kata-kata ni...aku ada la jugak tengok cerita pasal anjing, tajuk dia Marley and Me..memang sedih sangat sampai aku menangis sebab anjing tu mati ending nya..(aku memang berjiwa animal-sensitif)..=)..cuba korang tengok gambar kat bawah ni, memang setia betul anjing ni..even tuan dia dah mati, dia setia tunggu lagi dan nampak kesedihan kat muka anjing tu..

...kesetiaan hingga hujung nafas...

ok, kat atas tu baru intro untuk cerita aku..kisah Hachiko (pasal anjing yang menjadi lambang kesetiaan di Jepun) telah menarik perhatian aku..korang kena baca kat sini... atau taip je 'Hachiko Wikipedia'..

...ni gambar real Hachiko...

memang sedih sangat dan terharu aku kat Hachiko..nanti aku nak buat entry lain summary cerita Hachiko and Me..=) kalau anjing boleh sesetia itu, kenapa manusia tidak boleh kan? renungkanlah..






5 comments:

  1. Morale of the story: belajar menjadi anjing??

    ReplyDelete
  2. dah tgk cite hachiko,,,,memg sedih,,,ngis je,,ingat kat kucing yg dah mati,,,syg kucing tu,,,

    ReplyDelete
  3. cik casa dah tengok dah movie hachiko neh..memang menangis lah..sedih sangat..huhuu~~

    ReplyDelete
  4. aii..anjing mmg sifat setia.

    ReplyDelete
  5. besnye nano ngan casa dah tengok cerita hachiko ni..saya baca cerita dia pun dah sedih, tau tahu cam mana kalau tengok lagi cerita ni..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails