Monday, September 27, 2010

Mengenali CEO Facebook, Mark Zuckerberg

Salam dan Hello semua...

gerenti setiap dari korang ada facebook..betul tak..saya pun ada facebook..hehe..macam satu kemestian ada facebook sekarang ni..boleh jadi keperluan as communication tools buat masa sekarang..hehe..so, jom kenal dengan pencipta dan sekaligus CEO Facebook : Mark Zuckerberg

Menurut Oprah, Mark seorang yang sangat pemalu dan merendah diri. Setelah saya lihat life dia, rumah dan office, memang sah dia seorang yang sangat simple dan sangat bersederhana..tak percaya? jom tengok:

percaya tak ini rumah CEO Facebook? memang inilah rumah Mark..dan yang mengejutkan, dia hanya menyewa tapi tidak membeli pun rumah ni..

ruang dalam rumah..Mark watpe tu? dia sedang belajar bahasa mandarin..itu guru mandarin Mark..

soo sweet Mark belajar bahasa Mandarin sebab kekasih dia, Priscila Chan (bangsa cina) dan mereka nak melancong ke China setiap hujung tahun!..couple time di Harvard lagi

Ini entrance masuk pejabat Facebook..sempoi kan CEO pakai baju t-shirt ngan selua jean pergi kerja

pekerja semua pun boleh pakai t-shirt dengan jeans..memang besh!

nak main skateboard dalam office pun boleh! sempoi betul

inilah ruangan CEO..hmm memang simple and laptop dia pun sangat la comel..hehe

so, sample a simple sample!..

=)BEAUTIFUL IS HAPPY




   

16 comments:

  1. cool.. a private life of Mark Zuckerberg

    ReplyDelete
  2. bagosnya.. simple is the best..
    islam pun sarankan bersederhana... :)

    ReplyDelete
  3. GoodLuck Facebook! Hidup Faacebook.. lepas ni ada lagi suara nak bantah Facebook ke?

    ReplyDelete
  4. woooo...tak sangka dia ni simple n sempoi gila.
    best wo keje dress code macam tu.hehe

    ReplyDelete
  5. kaya tapi simple life..nice info..thanks :)

    ReplyDelete
  6. CEO facebuk ni sangat simple org nye. tak sangka.
    CEO yang low profile. hehehe

    ReplyDelete
  7. tu laa lepas tahu mark seorang yang simple macam terharu lak..hahaha..padahal dia top7 orang kaya didunia..

    ReplyDelete
  8. org yg betul2 kaya mmg biasanya sempoi jer...hehe...
    hi! salam kenal ;)

    ReplyDelete
  9. kebanyakan company yang berjaya, ialah comp yang memenuhi kehendak pekerjanya.
    tapi yang relevan la

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails