Monday, June 21, 2010

Point Tambahan Dari Match Brazil vs Ivory Coast

3-1

Aku rasa semua dah tahu yang Brazil menang match tadi pagi lawan Ivory Coast..aku nak tambah point dari pemerhatian aku..hihi..sebab aku memang tengok full game..(kunci jam tau bangun..ceh hehe)

1. Brazil turunkan sebelas player utama time awal start game. Ivory Coast tak keluarkan Gervinho time 1st half, lepas Gervinho masuk second half, terus Ivory Coast dapat gol melalui tandukan Drogba..(pkcik Chelsea tu..=p)

2. Brazil memang bagus dari forward, middle dan defend..memang defend Brazil sangat bagus...sebabnya, Brazil boleh tahan Ivory Coast dari dapat corner kick sampai la minit ke 64' baru lepas dapat corner untuk Ivory...hebat tuuu..

3. Tak puas hati pasal pemain Ivory yang pura-pura berlakon..Kaka siku terkena badan pemain Ivory, tapi dia usap-usap muka dia sepenuhnya, dan kata kaka pukul muka dia..isshhhhh geram betul

4. Julio cesar memang keeper yang bagus..banyak jugak shot Ivory berjaya dielakkan oleh Julio cesar.

5. Dapat tahu, pemain Brazil pandai sepak bola depan gol walaupun kedudukan player tu tak strategik depan gol..contoh gol Maicon (b4 ni) dan gol Fabiano..maksudnya, memang player Brazil tahu tackle bola dah depan gawang gol..

6. Coach Brazil, Dunga pandai matchkan warna baju kemeja oren pink2 dengan t-shirt colour hijau kat dalam..hihi

7. 2 gol Brazil telah di 'assist' oleh Kaka (gol fabiano yang first dan elano)..hihi..tapi dah kena kad merah daaaa..=(

ada point lagi yang lain tapi tak cukup lak nanti..hihi


tuuu Fabiano yang sumbat 2 gol untuk Brazil
beautiful is happy



3 comments:

  1. alamak entry pasal bola..x minat..tp gatal nk tggal komen gak..keh3

    ReplyDelete
  2. ala, sedih kaka dapat kad merah =(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails