Monday, November 15, 2010

Koala DiTembak 15 Peluru Tapi Masih Hidup

Salam dan Hello...

confession: saya memang animal lover (thats why my post banyak pasal haiwan..wee~)..dan tak boleh tengok orang aniaya haiwan..(boleh nangis)..huhu..Ini Kisah sedih seekor baby koala ditembak 15 kali oleh pemburu kejam!!

Mak koala dan anak koala telah ditembak oleh pemburu kejam di Australia! Sadly, mak koala tu mati tapi anak koala yang dah ditembak 15 peluru masih HIDUP! So miracle..sesungguhnya Allah Maha Berkuasa ke atas sesuatu..jom tengok anak koala yang berjaya diselamatkan oleh seorang doktor veterinar:

kesian baby Koala yang baru diselamatkan..tengok kepala dia berdarah!

lihat hasil x-ray koala tu ada 12 lagi peluru yang tak berjaya dikeluarkan..sebab kondisi koala lemah lepas 1st operation, jadi dr. tak boleh teruskan operation kedua..huhu

 kena guna alat bantuan pernafasan lagi! huhu sob sob..~

koala lepas surgery! 3 peluru berjaya dikeluarkan..kesiannya dia..tapi comel!

koala ni diberikan teddy untuk hilangkan TRAUMA sebab dia rasakan teddy tu mak dia! padahal mak dia dah mati ditembak..huhu kesian nya baby koala ni

koala peluk 'teddy' yang disangka ibunya..huhu

Dr. veterinar yang berjaya selamatkan baby koala..

Persoalan nya, kenapa nak tembak koala? dia bukan memberikan bahaya kepada manusia pun..dia binatang manja dan comel! dia berhak untuk hidup seperti kita juga..

Beautiful Is Happy




    

14 comments:

  1. jahatnya pemburu tu....
    cian kat anak koala tu

    ReplyDelete
  2. sedehnyer tgk bby koala tu...
    nape manusia begitu zalim...
    aduhaii.....dunia...

    ReplyDelete
  3. Semoga pemburu kejam tu dapat pembalasan. Koala yang comel tu pon nak ditembak bertubi2.. huh..

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaaaaa kesiannya kat koala !
    ini tidak boleh jadi .
    katakan tidak pada manusia tuh .
    sobs sobs

    ReplyDelete
  5. sedih bc en3 ni..cian kat koala tu..huhu..giler kejam tol..

    ReplyDelete
  6. cian kt dia..patung tu terpaksa nyamar jad mak dia..ish3

    ReplyDelete
  7. same wtihhhhh me. benci org yg seksa binatang !

    ReplyDelete
  8. aish, sensitif betullah tgk kekejaman terhadap haiwan ni.. T.T

    ReplyDelete
  9. sob3 sedeynye....koala tu sangat comel

    ReplyDelete
  10. comelnyer...

    yg pegang koala tuu..:)

    ReplyDelete
  11. Tak tau pulak koala ni diburu untuk kulit/daging.. tapi kalau bukan sbb tu apsal kena bunuh tak tangkap hidup2

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails