Saturday, May 14, 2011

2 Minggu Di UMBI PPUKM, Cheras

salam dan hello..

korang pernah dengar tak UMBI? haa ni nak gitau la UMBI ni merupakan salah satu institusi penyelidikan yang terbaik di Malaysia ni..untuk yang tak tahu, UMBI ni terletak di PPUKM Cheras..haa kat UMBI dorang banyak buat research mengenai molecular biology, proteomic, cell cuture, animal study, genomic dan banyak lagi..hehe..

saya dan kawan saya telah mendapat peluang keemasan oleh Ketua Jabatan untuk mempelajari teknik proteomik di UMBI ni selama 2 minggu..even sekejap tapi pengalaman ni memang berharga sebab saya banyak belajar benda yang saya tak pernah buat sebelum ni..terus terbeliak mata..hehe..jom saya nak tunjukkan intro lab UMBI ni (surface dulu ok) melalui gambar kat korang..nanti cerita pasal lab work tu kita sambung Part 2 ke 3 ke..hehe

ok ni penanda jalan ke UMBI, naik tingkat 7 ok..

ok boleh masuk ke pintu depan dia

ni ruang untuk staf admin

ok, tempat student nak access internet..tapi kat UMBI tak boleh on Facebook ok! huhu

bilik Journal Club untuk UMBIans..hehe

ni lorong nak masuk ke lab..tu la pengajar saya, nama dia Fara..=)

saja nak tunjuk pancur air tu..hehe..tengok ada dark room tau! tempat buat filem gambar 

OK, nanti saya update lagi gambar lain pulak ok..tunggu..=)

beautiful is happy




   

3 comments:

  1. bagus tu.. peluang keemasan.. bukan semua org dapat.

    jom komen entry kite plak, nak?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails